Zo kies je de juiste LED verlichting voor jouw bedrijf!

LED-verlichting wordt alleen maar populairder, en dat heeft ongetwijfeld te maken met de vele voordelen van dergelijke lampen op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het gemakkelijk is om precies de goede LED lampen te vinden voor jouw situatie. Ook bedrijven hebben goede verlichting nodig, en dat is in deze situatie misschien zelfs nog belangrijker. Betrouwbare lampen dragen immers bij aan een productieve, overzichtelijke werkplaats. Waarop moet je nu zoal letten als je LED-verlichting zoekt voor je bedrijf?

3 tips voor de beste LED-verlichting in je onderneming

Verlichting kiezen voor je bedrijf gaat een beetje anders dan voor je interieur. Hier de beste tips:

1. Let op het soort licht

Ten eerste is het een goed idee om aandacht te besteden aan het soort licht dat je kiest, en dan hebben we het over de warmte van het licht zelf. In bepaalde gevallen, zoals laboratoria of andere ruimtes waar nauwkeurig werk gedaan wordt, is een fel, wit licht beter omdat je dan extra goed ziet. Warmere lampen geven dan weer een iets gezelligere indruk, bijvoorbeeld in een vergaderzaal of winkel!

2. Het armatuur is ook belangrijk

Daarbij speelt ook het armatuur van de LED lampen die je kiest een grote rol. Dit hangt mede af van de oppervlakte van de ruimte zelf, maar ook de situatie. In grote magazijnen zijn langwerpige LED lampen een goed idee omdat deze meteen een groter bereik hebben. Voor kantoren of een inkomhal kan je dan weer gaan voor lampen met kap of bijvoorbeeld spots aan een rail!

3. Dimbaar of niet?

Ten slotte is het een goed idee om te weten of je een dimbare lamp nodig hebt, of niet. Dergelijke types lampen zorgen vooral voor de juiste atmosfeer, maar ze kunnen ook een uitkomst bieden in verschillende bedrijfssituaties. Denk maar aan een vergaderzaal, om klanten op hun gemak te doen voelen, of bepaalde werkplaatsen waarbij je de zichtbaarheid handmatig wilt kunnen aanpassen. Kiezen voor dimbaar is dus zeker een optie!