Zo kies je het beste merk voor je LED verlichting

LED verlichting is helemaal in tegenwoordig, en dat is eigenlijk ook normaal. Met dergelijke lampen kan je heel wat geld en energie besparen. Dat draagt natuurlijk bij aan een duurzamere woning of bedrijf, en dus een duurzamere maatschappij. Een van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden als je LED verlichting zoekt, is het merk dat je kiest. Hoe maak je nu een goede beslissing en waar moet je zoal op letten?

3 belangrijke factoren bij de zoektocht naar het beste merk voor LED lampen

Het aantal merken dat LED verlichting biedt tegenwoordig kan niet op één twee drie opgesomd worden, maar hoe kies je nu precies? Hieronder de beste tips:

1. Let op het aanbod

Over het algemeen bieden de meeste producenten van LED verlichting heel wat verschillende soorten lampen voor uiteenlopende situaties. Of je nu een lamp zoekt voor je badkamer, je woonkamer wilt afwerken met sfeervolle lampen of LED verlichting wilt in je keuken voor meer functionele verlichting, er zijn doorgaans meer dan voldoende opties. Bepaalde merken zijn echter wel gespecialiseerd in specifieke soorten verlichting. Zo staat Phillips er bijvoorbeeld bekend om voor LED verlichting aan te bieden met een prettige lichtkleur, waardoor deze geschikt zijn voor huishoudens. Megaman focust zich dan weer op luxe LED lampen!

2. De prijscategorie speelt ook een belangrijke rol

Daarbij loont het natuurlijk ook de moeite om aandacht te besteden aan de prijzen van de LED verlichting. Bepaalde merken, zoals Verbatim, bieden doorgaans hoogwaardige LED verlichting die iets goedkoper is, en dus beter voor zij die nog meer willen besparen op nieuwe verlichting in huis of hun bedrijf.

3. Verlichting buiten of binnen?

Als laatste is het geen slecht idee om ook stil te staan bij het feit dat bepaalde merken meer gespecialiseerd zijn in verlichting voor binnen of buiten. Het merk Tronix produceert bijvoorbeeld LED lampen die erg robuust en sterk gebouwd zijn, en dus uiterst goed bestand tegen weer en wind. En dat is belangrijk als je wilt dat je nieuwe investering langer meegaat!