Zo richt je je bedrijf energiezuiniger in!

Energiezuinig wonen is één ding, maar het is nog iets helemaal anders om ook je bedrijf energiezuinig en duurzaam in te richten. Als je dat wilt doen, moet je immers met een aantal extra zaken rekening houden. Wil je daar meer over te weten komen en precies weten wat je kunt doen om energiezuiniger en duurzamer te werken? Onderstaande tips helpen je alvast op weg!

3 tips om je onderneming energiezuiniger te maken!

Steeds meer ligt de focus binnen zowel huishoudens als bedrijven op energiezuinigheid, en dat is maar goed ook. Voer onderstaande aanpassingen door en je bent al goed op weg!

1. Ga voor LED verlichting

Het eerste dat je moet doen als je je energiefactuur aan het einde van de maand lager wilt houden én tegelijkertijd wilt bijdragen aan het milieu, is kiezen voor LED verlichting. Het is namelijk zo dat LED lampen tot wel 30 keer zo lang mee gaan als traditionele gloeilampen en schelen dus heel wat in kosten. Het resultaat daarvan is dan weer dat je het milieu minder belast – en dat is een mooie bonus!

2. Meer digitale documenten

Zeg nee tegen printen: want papier is al zo schaars! Je kan al een heel stuk van je ecologische voetafdruk af doen als je meer digitale documenten gebruikt. Laat de printer enkel voor papieren en documenten die écht afgedrukt moeten worden, bijvoorbeeld als je een tastbare kopie nodig hebt van een contract. Kies anders voor digitale communicatie en documentatie!

3. Investeer in zonnepanelen

Als je een groot deel van je energievoorziening in de onderneming over laat aan zonnepanelen, kan je heel wat geld besparen op de lange termijn. Dergelijke panelen kunnen immers een stukje van je energiefactuur aan het einde van de maand af doen, doordat je gratis zonne-energie gebruikt in de plaats. En dat scheelt op een paar jaar tijd al heel wat geld!

4. Verbeter je isolatie

Het spreekt voor zich dat je bij het verbeteren van de duurzaamheid van je bedrijf ook let op isolatie. Het efficiënt isoleren van je bedrijfspand heeft als voordeel dat de binnentemperatuur altijd optimaal is, in elk seizoen. Initieel is het dus wel een heuse investering, maar je energiefactuur zal aan het einde van de maand een stuk lager liggen waardoor je alles weer dubbel en dik terugverdient!

Duurzamer werken is zeker de moeite waard!

Kies je voor duurzaamheid? Dan doe je niet enkel je eigen bankrekening, maar ook het milieu een plezier. Bovenstaande tips zijn slechts het tipje van de ijsberg maar ze kunnen toch al helpen. Probeer ze gerust eens uit en je merkt ongetwijfeld het verschil!